Festspillene: Peer Gynt

Bergen Filharmoniske Orkester på Festspillene

Festspillene: Peer Gynt

Grieghallen

Varighet: 3 t inkl. pause

Fremføres på norsk, tekstes på engelsk.

 

​Opplev Herbert Nordrum som Peer i Ibsens storslåtte drama med Griegs enestående musikk.

De fleste kjenner Peer Gynt. Han som drikker, lyver og sjarmerer kvinner, men stikker av når det blir vanskelig. Han som kjemper mot indre demoner og ytre prøvelser og gjør det stort i utlandet – men som til slutt kommer tilbake til sin ventende Solveig.

I denne oppsetningen av Henrik Ibsens klassiker skal regissør Johannes Holmen Dahl gå inn i kjernen av Peer Gynt. Ibsens teaterstykke fremføres sammen med Edvard Griegs praktfulle originalmusikk, slik det ble gjort under urpremieren i 1876 – men sjelden i nyere tid. Hva kan kontrasten og spenningen mellom Ibsens politiske og satiriske tekst og Edvard Griegs nasjonalromantiske musikk fortelle oss i dag?

Johannes Holmen Dahl er en av våre ledende teaterregissører, som sammen med scenograf og kostymedesigner Nia Damerell har satt opp en rekke kritikerroste forestillinger, blant annet Hamlet (2021) og Tid for glede (2022).

Når de nå skal gripe tak i Henrik Ibsens Peer Gynt, er det med skuespiller Herbert Nordrum i tittelrollen, kjent fra blant annet Oscar-nominerte Verdens verste menneske og Nationaltheatrets kritikerroste Hamlet. Sammen med et sterkt ensemble, Bergen Filharmoniske Orkester og et stort kor blir det en mektig opplevelse, hvor essensen i Ibsens tekst blir løftet frem og musikken får skinne.

Forestillingen er en samproduksjon med Nationaltheatret, som har røtter i Ibsens eget teater, og musikken fremføres av Griegs orkester, Bergen Filharmoniske Orkester, under ledelse av Thomas Søndergård. Premieren er under Festspillene i Bergen 2024, før forestillingen videreføres på Den Norske Opera & Ballett og Nationaltheatret.

Bilde over:
Herbert Nordrum har tittelrollen i Peer Gynt. Foto: Erika Hebbert/Nationaltheatret

SE OPPTAK AV VÅR PEER GYNT FRA GRIEG MINUNTT FOR MINUTT I 2018
Edvard Grieg: Peer Gynt

BERGEN FILHARMONISKE PÅ FESTSPILLENE
22. mai: Peer Gynt

23. mai: Peer Gynt
24. mai: Peer Gynt
29. mai: Symfoni for hele Grieghallen og a-mollkonserten
4. juni: Mahlers åttende
5. juni: Mahlers åttende