Kavakos spiller Bach

Kavakos spiller Bach

Håkonshallen

Den fantastiske greske fiolinisten Leonidas Kavakos er tilbake i Bergen! Denne kvelden får du sjansen til å høre ham spille Bach, helt alene i Håkonshallen. 

Leonidas Kavakos (foto: Marco Borggreve) er anerkjent som en av verdens ledende fiolinister. Han samarbeider tett med en rekke ledende orkestre, som Berliner Philharmoniker, Royal Concertgebouw Orchestra, London Symphony Orchestra og Gewandhausorchester Leipzig. I november 2022 besøkte Kavakos oss for første gang i Bergen som solist i den tsjekkiske komponisten Bohuslav Martinůs hovedverk, hans 2. fiolinkonsert.

I den senere tid har Kavakos også opparbeidet seg en solid profil som dirigent, og har blant annet ledet orkestre som New York Philharmonic, Houston Symphony, Dallas Symphony, Gürzenich Orchester, og Wiener Symphoniker.

Kavakos vokste opp i Athen hvor han i dag kuraterer og leder årlige mesterklasser i fiolin- og kammermusikk. Han spiller på en ‘Willemotte’ Stradivarius violin fra 1734.

Kvelden før dette, torsdag 11. april, er Kavakos solist med orkesteret i Grieghallen i Tsjaikovskijs romantiske fiolinkonsert. Konserten, komponert midt i en livskrise for komponisten selv, står i dag som en av fiolinlitteraturens viktigste og mest populære verk. Les mer om denne konserten her.

LES KONSERTPROGRAMMET HER

TILGJENGELIGHET I HÅKONSHALLEN
• Rullestol: Svært begrenset tilgang.
Rullestolbrukere må ha mye hjelp til å komme seg over plassen og må bæres inn hoveddøren og opp trappene. Vi kan være behjelpelig med assistanse, men dette må arrangeres i forkant.
• HC-toalett: Ja, men det er et trinn inn i 1. etasje.
• Heis: Nei
• Anlegg for hørselshemmede: Nei