Tsjaikovskijs fiolinkonsert med Leonidas Kavakos

Tsjaikovskijs fiolinkonsert med Leonidas Kavakos

Grieghallen

Jazzinspirert fanfare av superstjernen Wynton Marsalis, Tsjaikovskijs mesterlige fiolinkonsert med en annen stjerne som solist, og Rimskij-Korsakovs fargerike og eksotiske musikk inspirert av eventyrene fra Tusen og en natt.

Den italienske dirigenten Jader Bignamini leder Bergen Filharmoniske Orkester for første gang med et fargerikt og eksotisk program.

Konserten innledes med den amerikanske superstjernen, trompetisten og komponisten Wynton Marsalis strålende og livlige fanfare, iblandet elementer både fra jazz og klassisk.

Den fantastiske greske fiolinisten Leonidas Kavakos er tilbake for å spille Tsjaikovskijs romantiske fiolinkonsert, komponert i Sveits i 1878. Konserten, komponert midt i en livskrise for komponisten selv, står i dag som en av fiolinlitteraturens viktigste og mest populære verk.

Bignamini avrunder konserten med et av de mest fargerike, eksotiske og historiefortellende verk i den klassiske musikken – Rimskij-Korsakovs Sheherazade, inspirert av fortellinger og eventyr fra Tusen og en natt.

Foto: Sony Classical

Les konsertprogrammet her