Verdis Requiem

Bergen Filharmoniske Orkester på Festspillene

Verdis Requiem

Grieghallen

Monumentalt mesterverk med unge og etablerte artister fra Bergens kor og orkester.

Musikerne i Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester og Bergen Filharmoniske Orkester og sangerne i Edvard Grieg Ungdomskor og Edvard Grieg Kor står side om side når de fremfører Giuseppe Verdis ikoniske musikk i Grieghallen. Med omkring 300 artister fra forskjellige generasjoner på scenen blir det en storslagen produksjon av et av verdens mest berømte verk.

Verdis Messa da Requiem er preget av store kontraster og sterke følelser; fra det ubeskrivelig vakre i Agnus Dei til de dramatiske utforbakkene i Dies Irae, hvor koret skriker ut sin fortvilelse til fryktinngytende drønn fra orkesteret. Verket kalles ofte en opera i forkledning og har helt siden urfremføringen i 1874 gjort et sterkt inntrykk på publikum.

Solistrollene fylles av sopran og festspillmusiker Lise Davidsen, mezzosopran Rihab Chaieb, tenor Freddie De Tommaso og bassbaryton Shenyang.

Bildet: Edvard Grieg Ungdomskor (foto: Johanne Karlsrud)