Deungeskonsert Bfo

Påmelding til De Unges Konsert

Nå kan du melde deg på til prøvespill til De Unges Konsert!

Drømmer du om å være solist med Filharmoniske Orkester i Grieghallen? Nå inviterer vi unge musikere til å melde seg til prøvespill til De Unges Konsert 2025. Fem solister skal velges ut til De Unges Konsert med Bergen Filharmoniske Orkester i Grieghallen torsdag 20. februar 2025. De Unges Konsert arrangeres med generøs støtte fra Grieg Foundation.

Hva er De Unges Konsert?
Bergen Filharmoniske Orkester har helt siden 1938 hatt tradisjon for å slippe til unge talenter. For store kunstnere som Henning Kraggerud, Håvard Gimse, Tine Thing Helseth, Truls Mørk, Vilde Frang og Lise Davidsen har De Unges Konsert vært et viktig trinn i karrieren.

Hvem kan søke?
Instrumentalister født i 2001 eller senere og sangere født i 1998 eller senere kan søke om å få prøvespille til De Unges Konsert 2025. Alle innenfor aldersspennet som er norske eller bor i Norge uavhengig av nasjonalitet kan søke. Norske statsborgere kan søke uavhengig av hvor de bor.

Hvordan søke?
For å kunne bli vurdert som deltaker på prøvespill må du sende inn søknadsskjemaet under innen kl. 22.00 søndag 9. juni 2024. Søknadsskjemaet må inneholde lenke til et videoopptak på YouTube av repertoaret du ønsker å spille på prøvespillet og, dersom du velges ut, på De Unges Konsert i februar 2025. Invitasjon til prøvespill blir sendt i september 2024.

Repertoar
Repertoaret skal vare minimum 10 og maksimalt 15 minutter. For ordens skyld presiserer vi at repertoaret må kunne fremføres av solist og symfoniorkester. Repertoaret på videoopptaket skal være det samme som skal fremføres på prøvespill i Bergen og, dersom du velges ut, på selve konserten 20. februar.

Videoopptak til prekvalifisering
Opptaket må være produsert i 2023 eller 2024. Det skal kun bestå av repertoaret ditt og må være uredigert. Både liveopptak og flerkameraopptak er tillatt. Du må spille sammen med en akkompagnatør.

Når du lager opptaket, husk på at dette er juryens mulighet til å velge å invitere akkurat deg til prøvespill i Bergen.

Merk opptaket med tidspunkt og sted. Husk å bruke innstillingen «unlisted» og ikke «private» når du laster opp videoen din til YouTube.

Prøvespill
14. og 15. november 2024 i Grieghallen, Bergen
Inntil 15 søkere blir invitert til prøvespill i Bergen etter prekvalifiseringen. De som blir invitert får dekket hotell i Bergen i forbindelse med prøvespillet samt inntil kr 2 500 av sine dokumenterte reisekostnader.

Prøvespillrepertoaret er det samme som konsertprogrammet. Dette skal vare minimum 10 og maksimalt 15 minutter.

Musikkselskapet Harmonien stiller med akkompagnatør til prøvespillet. Det er også mulig å benytte egen pianist, men vi dekker ikke kostnader til reise og opphold for denne. Alle kandidater får en kort prøve med sin akkompagnatør i Grieghallen i forkant av prøvespillet.

Det er lov til å bruke noter både på prøvespill og på konserten.

Konsert og priser
Totalt fem solister velges ut etter prøvespillet og får være solister med Bergen Filharmoniske Orkester på De Unges Konsert i Grieghallen i Bergen torsdag 20. februar 2025. 

Alle solistene mottar kr 30.000 i stipend fra Grieg Foundation. Tilhørerne velger i tillegg sin favoritt som får Grieg Foundations publikumspris på kr 15.000. Solistene får også dekket utgifter til reise og hotell.

Viktige datoer

9. juni 2024 kl. 22.00: Søknadsfrist
September 2024: Invitasjon til prøvespill sendes ut
14. og 15. november 2024: Prøvespill
20. februar 2025: Konsert

Lurer du på noe? Kontakt produsent Linnéa Broch Fredricson på e-post til deungeskonsert@harmonien.no