Skapia – en festkonsert!

Skapia – en festkonsert!

Forum Scene

Kom og opplev barnlig og ungdommelig kreativitet og skaperkraft når vinnerne av komposisjonskonkurransene Luddifoni og Kompofoni avsløres under festkonserten SKAPIA!

I regi av Skapia har barne- og ungdomsskoleelever fra hele landet blitt oppfordret til å komponere og sende inn musikken sin til de nasjonale konkurransene Veslefrikk og U-trykk. To nasjonale vinnere er kåret av en jury bestående av profesjonelle komponister og musikere. Men ikke nok med det! For første gang har bidrag fra Bergen Kommune og Vestland kunnet kjempe om seieren i to regionale konkurranser for henholdsvis barnetrinn og ungdomstrinn, Luddifoni og Kompofoni!

Vi inviterer til en feiring av barns og ungdoms iboende skaperkraft, og de mange flotte bidragene til konkurransen. Orkesteret vil spille musikk fra tidligere vinnere av Veslefrikk, samt medleyer av musikk skrevet av årets finalister i kombinasjon med evigunge musikkstykker mange har et forhold til. Til slutt vil vinnerne av Luddifoni og Kompofoni avsløres og urfremføre verkene sine sammen med Bergen Filharmoniske Orkester!

Dette blir en skikkelig festkonsert som du ikke må gå glipp av! For hvem vet – kanskje årets vinnere står bak den neste Für Elise?

SKAPIA & VEIEN TIL SCENEN
Stiftelsen Skapia oppfordrer og utfordrer elever fra hele landet til å komponere sine egne musikkverk.
Gjennom lærerkurs får lærere og elever innblikk i ulike komposisjonsmetoder som er nyttige verktøy i prosessen.

Når elevene er fornøyde med verket sitt, sender de musikken av gårde til en nasjonal jury som består av profesjonelle komponister og musikere.

Alle som deltar får en skriftlig tilbakemelding fra juryen, men kun noen heldige få får fremføre musikken sin med Kringkastingsorkesteret eller Bergen Filharmoniske Orkester!

20.04.2023:
Vi har fått inn mange fantastiske komposisjoner, og juryen har hatt en veldig utfordrende jobb…Men de fire finalistene i Luddifoni er klare!

• Midtun skole, 5. trinn - Gruppe 228-1
• Apeltun skole, 6.trinn - Gruppe Skog 2
• Skjold skole, 5A – Hele klassen
• Kaland skole, 5. trinn - Gruppe Kant

Les utdrag fra juryens begrunnelse her!

Les mer om Skapia og de nasjonale konkurransene her

Foto: Skapia / Jonathan Vivås Kise