Kyiv Soloists

Universitetsaulaen

Ukrainas nasjonale kammerensemble!

Ukrainske Kyiv Soloists var på Europaturné da krigen brøt ut.

Uten noen vei tilbake, bestemte de seg for å bruke musikken for å samle inn penger til støtte for sine medmennesker som er berørt av krigen. Nå gjester de Bergen og Musikkselskapet Harmonien i et musikalsk samarbeid for fred, demokrati og medmenneskelighet.

Det nasjonale kammerensemblet Kyiv Soloists består av velrenommerte musikere fra hele Ukraina. Et flertall av ensemblets medlemmer har vunnet nasjonale og internasjonale musikkonkurranser. For sitt arbeid med å presentere ukrainsk kultur internasjonalt har ensemblet fått tittel som Ambassadør for ukrainsk kultur i verden. Anatolij Vasylkovskij er ensemblets kunstneriske leder. Det er viktig for ensemblet å framføre og promotere ukrainsk musikk og ukrainske komponister, som Myroslav Skoryk og Valentin Silvestrov.

Kyiv Soloists representerer virkeliggjøringen av en drøm: det ensemblet som den ukrainske fiolinisten og pedagogen Bogodar Kotorovytsj (1941-2009) lenge drømte om å få til.

Ensemblets fleksibilitet har vakt beundring, og kombinasjonen av sterk uttrykksfullhet og ukrainske tradisjoner har fengslet publikum verden over. Ensemblet har blant annet opptrådt i Paris, Berlin, Warszawa, Wien, Singapore og Tokyo.

Varighet ca. 2 timer, inkludert pause.
Kafeen vil holde åpent en time før konsert og i pausen.