Sigurd Sandmo Photo Niklas Hart 7 Crop

Sigurd Sverdrup Sandmo er ny direktør

Sigurd Sverdrup Sandmo (1971) er ansatt som administrerende direktør for Musikkselskapet Harmonien fra 15. oktober 2024. Han kommer fra stillingen som direktør for KORO (statens fagorgan for kunst i offentlige rom) og overtar etter Bernt E. Bauge.

Sandmo har lang og allsidig erfaring fra sentrale posisjoner i norsk kultur- og musikkliv, og har inngående og bred kunnskap om feltet. Siden 2021 har han vært direktør for KORO. Fra 2019 til 2021 var han sjef for De kongelige samlinger, Det kongelige hoff.

Fra tidligere har Sandmo over 20 års ledererfaring fra kulturinstitusjoner i Bergen. Fra 1998 til 2005 var han direktør for Lepramuseet St. Jørgens Hospital, og fra 2006 til 2013 hadde han ulike lederposisjoner i Bymuseet i Bergen. Fra 2013 til 2019 var han ansatt i KODE som direktør for komponisthjemmene Troldhaugen, Lysøen og Siljustøl. Disse årene samarbeidet Sandmo tett med Harmonien blant annet i rollen som direktør for Edvard Grieg International Piano Competition. Sandmo ledet også prosjektet Grieg minutt for minutt i 2018, som ble realisert i tett samarbeid med Musikkselskapet Harmonien og NRK. Han har i perioder vært konstituert direktør ved både Bymuseet i Bergen og KODE.

Sandmo har tidligere vært medlem av Norsk kulturråd og hatt styreverv ved en rekke institusjoner. Han er født og oppvokst i Bergen og har hovedfag i nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Bergen.

Sigurd Sverdrup Sandmo sier han ser frem til arbeidet for Musikkselskapet med forventning. «Jeg har et stort hjerte for Bergen Filharmoniske Orkester, og vi har gjennom ansettelsesprosessen hatt gode samtaler om de utfordringene og mulighetene som ligger foran oss. Musikkselskapet Harmonien har et bredt og viktig samfunnsoppdrag. Gjennom mange år har vi sett at Bergen kan ha et orkester på europeisk toppnivå, samtidig som det satses målrettet på publikums- og rekrutteringsarbeid her hjemme. Institusjonen har avgjørende betydning for norsk musikkliv og er også navet i den musikkbyen jeg har vokst opp og arbeidet i. Det føles som et stort privilegium å få overta denne rollen etter Bernt Bauge. Etter seks lærerike år i Oslo gleder jeg meg til å komme hjem.»

Styreleder Audun Hasti i Musikkselskapet Harmonien sier at han er svært glad for at Sigurd Sverdrup Sandmo har takket ja til stillingen som administrerende direktør. «Prosessen med å få ny direktør på plass har vært grundig og godt forankret, og vi er sikre på at vi har funnet den best mulige kandidaten for stillingen. Med sin allsidige kompetanse, erfaring og engasjement for musikken og institusjonen, er Sandmo den rette til å lede og videreutvikle Musikkselskapet Harmonien som et kulturelt flaggskip i Norge.»

Foto: Niklas Hart
Publisert 15. mai 2024