De Unges Konsert

De Unges Konsert

Over 500 unge talenter har fått sjansen til å være solist med Bergen Filharmoniske Orkester siden den første De Unges Konsert i 1938. De Unges Konsert 2020 finner sted i Grieghallen torsdag 16. april

Nå kan du søke De Unges Konsert 2020

Vi inviterer unge musikere til prøvespill i Bergen. Please follow this link for information in English.

Bergen Filharmoniske Orkester har helt siden 1938 hatt tradisjon for å slippe til unge talenter. For store kunstnere som Henning Kraggerud, Håvard Gimse, Tine Thing Helseth, Truls Mørk, Vilde Frang og Lise Davidsen har konserten vært et viktig trinn i karrieren. 

Konsert og priser

Totalt fem solister velges ut etter prøvespill og får være solister med Bergen Filharmoniske Orkester på De Unges Konsert i Grieghallen i Bergen torsdag 16. april 2020. Dirigent er Gilbert Varga. Konserten strømmes direkte på BergenPhilLive.no

For solistene dekker vi alle reise- og oppholdskostnader. Alle solistene mottar NOK 75.000 i stipend fra Kavlifondet. Tilhørerne velger i tillegg sin favoritt som får Kavlifondets publikumspris på NOK 20.000.  

Hvem kan søke?

Instrumentalister født i 1996 eller senere og sangere født i 1993 eller senere kan søke om å få prøvespille til De Unges Konsert 2020. Alle innenfor aldersspennet som studerer musikk i Norge, Sverige, Danmark og Finland, uavhengig av nasjonalitet, kan søke. Norske, svenske, danske og finske statsborgere kan søke uavhengig av hvor de studerer.

Søknadsskjemaet finner du nederst på denne siden. 

Hvordan søke?

Det blir holdt prøvespill til De Unges Konsert i Bergen mandag 10. februar 2020.

For å kunne bli vurdert som deltaker på prøvespill må du sende inn søknadsskjemaet under innen torsdag 23. januar 2020. Søknadsskjemaet må inneholde lenke til et videoopptak på YouTube av repertoaret du ønsker å spille på prøvespillet og, dersom du velges ut, på De Unges Konsert i april. Repertoaret skal vare minimum 10 og maksimalt 15 minutter.

Opptaket må være produsert i 2019 eller 2020. Det skal kun bestå av repertoaret ditt og må være uredigert. Både liveopptak og flerkameraopptak er tillatt. Du må spille sammen med en akkompagnatør.

Når du lager opptaket, husk på at dette er juryens mulighet til å velge å invitere akkurat deg til prøvespill i Bergen.

Merk opptaket med tidspunkt og sted. Husk å bruke innstillingen «unlisted» og ikke «private» når du laster opp videoen din til YouTube.

Invitasjon til prøvespill sendes innen 3. februar 2020.

Prøvespill

Prøvespilldato: Mandag 10. februar 2020 i Grieghallen, Bergen

Inntil 15 søkere blir invitert til prøvespill i Bergen etter prekvalifiseringen. De som blir invitert får dekket hotell i Bergen fra søndag 9.2. til mandag 10.2. samt inntil NOK 2000 av sine reisekostnader.

Prøvespillrepertoaret er det samme som konsertprogrammet. Dette skal vare minimum 10 og maksimalt 15 minutter.

Musikkselskapet Harmonien stiller med akkompagnatør til prøvespillet. Det er også mulig å benytte egen pianist, men vi dekker ikke kostnader til reise og opphold. Alle kandidater får en kort prøve med sin akkompagnatør i Grieghallen på ettermiddagen søndag 9. februar.

Det er lov til å bruke noter både på prøvespill og på konserten.

Lurer du på noe? Kontakt prosjektkoordinator Sunniva Øiestad på sunniva@harmonien.no.

De Unges Konsert støttes av Kavlifondet. 

 

Juryen

Sverre Marceliussen

Prøvespilljuryen i Stuen på Barratt Due musikkinstitutt. Fra venstre: Akkompagnatør Lina Braaten, Ilene Chanon, Håkon Matti Skrede og Åsta Jørgensen. Foto: Sverre Marceliussen.

Se opptak fra De Unges Konsert på BergenPhiLive

De Unges Konsert 2019
Lorenz Karls, fiolin
Leonardo Chiodo, cello
Ingvild Schultze-Florey, mezzosopran
Fred Lindberg, cello
Nikita Khnykin, piano

Unges Konsert 2018:
Kristina Vårlid, gitar
August Schieldrop, tuba
Emil Havold Næshagen, bass-baryton
Alva Holm, fiolin

De Unges Konsert 2017
Karin Osbeck, mezzosopran
Soran Lind, saksofon
Sara Esturillo, harpe
Philip Zuckerman, fiolin
John Nalan, piano

De Unges Konsert 2016
Matilda Sterby, sopran
Olga Jørgensen, piano
Kristin Hammerseth, fløyte
Ragnhild Kyvik Bauge, fiolin
Magnus Holmander, klarinett