Beethovens fiolinkonsert & Brahms’ rekviem

Beethovens fiolinkonsert & Brahms’ rekviem

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
18.45 Introduksjon til konserten ved Frode Skag Storheim

Mesterverk av Brahms og Beethoven med strålende solister, kor og orkester.

Både Beethoven og Brahms er populære komponister, og nå kan begge, med to av sine mesterverk, oppleves på én og samme konsert. Beethovens eneste fiolinkonsert som i dag er en klassiker og et romantisk mesterverk, ble komponert i løpet av noen få uker vinteren 1806 uten at den ble noen umiddelbar suksess.

Verket består av en mektig og dramatisk førstedel, en lyrisk og varm andresats, og en livlig og virtuos sistesats. Solist er tyske Isabelle Faust, som også tidligere har begeistret både publikum og orkester i Grieghallen.

Etter pause kommer enda et musikalsk høydepunkt med både kor, solister og orkester – Johannes Brahms’ tyske rekviem. Brahms var 31 år gammel da han begynte på verket i 1865, i sorg over tapet av sin mor. Han brukte ikke den latinske teksten som var vanlig i dødsmesser, men valgte den selv ut fra Luthers tyskspråklige bibel. Verket ble en umiddelbar suksess, markerte Brahms’ gjennombrudd og treffer oss midt i hjertet.

Les konsertprogrammet her