Matthias Goerne synger Mahler

Matthias Goerne synger Mahler

Grieghallen

Verdensstjernen Matthias Goerne synger Mahler og Petr Popelka tolker Richard Strauss.

Om Matthias Goernes stemmebånd sies det at de forvandler alt de berører om til det reneste gull. Den tyske barytonen er en av vår tids mest anerkjente sangere, og det er en stor glede å få anledning til å presentere han som solist i et knippe av Gustav Mahlers fineste sanger.

Mahler var opptatt av den ubønnhørlige syklusen mellom liv og død, og hans sangsykluser dveler ofte ved dette temaet. På kveldens program får vi høre flere sanger som er basert på den tyske samlingen av folkesanger og dikt, Des Knaben Wunderhorn.

Don Juan var gjennombruddet til den 25 år gamle Richard Strauss da det epokegjørende verket ble urframført i 1889. I sin framstilling av kvinnejegeren Don Juan benytter Strauss seg av orkesterets krefter på en så dristig måte som ingen hadde gjort før.

Les konsertprogrammet her

Foto: Marie Staggat / Deutsche Grammophon