Sibelius, Nielsen & Bacewicz

Sibelius, Nielsen & Bacewicz

Grieghallen

Kjøp billett

torsdag 25. januar kl. 19.30

2024-01-25 19:30:00 2024-01-25 22:30:00 Europe/Oslo Sibelius, Nielsen & Bacewicz Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Carl Nielsens klarinettkonsert fra 1928, omtales av biografen Robert Simpson som den beste konserten for instrumentet siden Mozart. Verket ble skrevet for Aage Oxenvad, soloklarinettist i Det kongelige danske kapell og medlem av København blåsekvintett. Ifølge en blomstrende omtale sitert i Nielsens biografi, var solisten, med sin klang, en perfekt match for Nielsens musikk. Kveldens solist er italienske Alessandro Carbonare, soloklarinettist i Orchestra di Santa Cecilia i Roma.

Jean Sibelius omtalte sin sjette symfoni som «rent, klart vann», og symfonien bærer preg av komponistens fascinasjon for renessansens kirkemusikk. Kort tid etter presenterte han sin symfoniske svanesang, den strenge og majestetiske symfoni nr. 7.