Kammerkonsert

Kammerkonsert

Håkonshallen

Kveldens konsert innledes med et ungdomsverk av Sjostakovitsj, hans pianotrio nr. 1 fra 1923, da komponisten var 16 år gammel. Verket er rikt på følelser og påvirket av den russiske revolusjonen, økonomisk kollaps og ikke minst av at hans far døde i 1922 og at han selv fikk tuberkolose. Hans pianotrio nr. 2 fra det harde krigsåret 1944 er også et verk fylt av smerte.

Schuberts pianotrio er, i motsetning til Sjostakovitsj’s verk, livlig, lyrisk og optimistisk. Robert Schumann sa at bare et blikk på Schuberts trio, var nok til at vår eksistens’ problemer forsvant slik at verden framsto som ny og lys igjen.

Arvo Pärts Mozart-Adagio fra 1992 er skrevet til minne om den store russiske fiolinisten Oleg Kagan, far til Harmoniens konsertmester, Aleksander Kagan. Kagan var opptatt av Mozart, og Pärts tilnærming til Mozart-stykket er hverken et arrangement eller en collage, men heller at han legger til en introduksjon, et mellomspill og at han samtidig ''kommenterer’’.

Les hele konsertprogrammet her.

TILGJENGELIGHET I HÅKONSHALLEN
• Rullestol: Svært begrenset tilgang.
Rullestolbrukere må ha mye hjelp til å komme seg over plassen og må bæres inn hoveddøren og opp trappene. Vi kan være behjelpelig med assistanse, men dette må arrangeres i forkant.
• HC-toalett: Ja, men det er et trinn inn i 1. etasje.
• Heis: Nei
• Anlegg for hørselshemmede: Nei