Verdis Requiem

Verdis Requiem

Grieghallen

Kjøp billett

torsdag 10. april kl. 19.30

Abonnementssalget er åpnet. Øvrig billettsalg starter mandag 17. juni kl. 10.00

 

fredag 11. april kl. 19.30

Abonnementssalget er åpnet. Øvrig billettsalg starter mandag 17. juni kl. 10.00

 

Verdis udødelige og uimotståelige mesterstykke står i en klasse for seg.

Da han komponerte sitt rekviem i 1873 var Verdi 60 år gammel og på toppen av sin karriere med 25 operaer bak seg. Den italienske melodimakeren kunne ikke kvitte seg med sin dramatiske puls selv om han skulle skrive et rekviem. Det gjorde han heller ikke. Verket inneholder alt fra det mest introverte og skjøre til det ekstroverte og voldsomt lidenskapelige. Alle elementer er mesterlig satt sammen – orkester, kor, solister, dramatikk, følelse og spenning. Alt bidrar til verkets udødelighet og uimotståelige appell.

Solistene er et stjernelag, bestående av sopranen Masabane Cecilia Rangwanasha, vinner av Cardiff Singer of the World i 2021, mezzosopranen Karen Cargill, tenoren Saimir Pirgu, og bassen Riccardo Zanellato, alle internasjonalt anerkjente solister.

Varm opp til konserten på Bergenphilive:
Giuseppe Verdi: Messa de Requiem
Giuseppe Verdi: Ouverture til Skjebnens makt