BFUng 10 år – Skjebnesymfonien

BFUng 10 år – Skjebnesymfonien

Grieghallen

Kjøp billett

torsdag 13. mars kl. 19.30

Abonnementssalget er åpnet. Øvrig billettsalg starter mandag 17. juni kl. 10.00

 

Energiske Jan Willem de Vriend dirigerer BFUng for første gang i et program som slås i gang med en sprudlende italiensk operaouverture, går over i virtuost kontrabass-spill og avrundes med Ludwig van Beethovens symboltunge symfoni.

Jan Willem de Vriend og BFUng lar skarptrommen slå an tonen for kveldens konsert, med Rossinis sprudlende og eviggrønne ouverture til operaen Den tyvaktige skjære.

Giovanni Bottesini var på 1800-tallet verdenskjent som kontrabassens Paganini. Han spilte først fiolin og pauke, men skiftet senere til kontrabass. Han turnerte verden rundt og spilte en sentral rolle i å få anerkjennelse for kontrabassen som et soloinstrument. Selv komponerte han virtuose verk for instrumentet, og hans konsert nr. 2 fra 1845 er en av de meste spilte. I konserten brukes hele kontrabassens register for å demonstrere solistens virtuositet.

De første, mektige og symboltunge tonene i Beethovens femte symfoni er trolig det mest kjente og gjenkjennbare motivet i den klassiske musikken. Disse tonene, ofte tolket som lyden av at skjebnen banker på døren, har kanskje blitt gjenstand for flere fortolkninger enn noen andre. Vi kan se fram til en frisk, energisk og ungdommelig tolkning ledet av Jan Willem de Vriend.

Foto: Woo Young

Varm opp til konserten på Bergenphilive:
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 3 (Eroica)
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 5 (Skjebnesymfonien)
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 7
Ludwig van Beethoven: Romanse nr. 2 for fiolin og orkester