De Unges Konsert

De Unges Konsert

Grieghallen

Kjøp billett

torsdag 20. februar kl. 19.30

Abonnementssalget er åpnet. Øvrig billettsalg starter mandag 17. juni kl. 10.00

 

Over 500 unge talenter har fått sjansen til å være solist med Bergen Filharmoniske Orkester siden den første De Unges Konsert i 1938.

Konserten har vært en talentfabrikk uten like, og for store kunstnere som Henning Kraggerud, Håvard Gimse, Tine Thing Helseth, Truls Mørk, Vilde Frang og Lise Davidsen har konserten vært et viktig trinn i karrieren.

Kapellmester Harald Heide tok initiativet til konserten som i begynnelsen kun hadde lokale solister. I 1959 fikk den sitt nasjonale gjennombrudd, og etter en periode med nordisk fokus, er De Unges Konsert nå arena for musikkstuderende ved norske læresteder. Solistene velges ut etter prøvespill og de utvalgte mottar stipend fra Grieg Foundation for sin innsats.

Konserten arrangeres med generøs støtte fra Grieg Foundation.