Kort & klassisk – Beethovens fiolinkonsert

Kort & klassisk – Beethovens fiolinkonsert

Grieghallen

Kjøp billett

onsdag 15. januar kl. 19.30

Abonnementssalget er åpnet. Øvrig billettsalg starter mandag 17. juni kl. 10.00

 

Kort & klassisk er vårt tilbud til deg som har lyst til å bli bedre kjent med den klassiske musikken, eller som har en time til overs en onsdagskveld. Dirigenten gir en introduksjon før vi får høre kveldens verk. Denne gangen skal vi bli kjent med fiolinkonsertenes dronning, Beethovens fiolinkonsert, med Araballa Steinbacher som solist.

Beethovens eneste fiolinkonsert som i dag er en klassiker og et romantisk mesterverk, ble komponert i løpet av noen få uker vinteren 1806 uten at den ble noen umiddelbar suksess. Verket består av en lang og dramatisk førstedel, en lyrisk og varm andresats og en livlig og virtuos tredjesats. Kveldens solist, Arabella Steinbacher, kommer fra Tyskland og anerkjennes som en av dagens ledende fiolinister. Hun har tidligere vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester.

Varm opp til konserten på Bergenphilive:
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 3 (Eroica)
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 5 (Skjebnesymfonien)
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 7
Ludwig van Beethoven: Romanse nr. 2 for fiolin og orkester