Fra den nye verden

Fra den nye verden

Grieghallen

Tett på i foajeen
Kl. 18.30: Presentasjon av Sesong 260
Dørene åpner kl. 18.00. Musikalsk innslag ved Frode Skag Storheim, piano.

Konsertmester Alexander Kagan er solist i William Waltons fiolinkonsert omkranset av noen av den klassiske musikkens mest velkjente og iørefallende verk.

Disse konsertkveldene er det duket for gjenhør med to velkjente og iørefallende verk - Trollmannens læregutt av Paul Dukas og Symfoni nr. 9 av Antonin Dvořak.

Trollmannens læregutt har nok mange hørt i Disneys Fantasia, hvor trollmannslærlingen i Mikke Mus’ skikkelse tyvlåner trollmannens magiske hatt for å vekke til live en sopelime som kan hjelpe ham med de tunge vannbøttene han bærer på. Læregutten prøver febrilsk å huske formelen for å få alt tilbake til normalen, friskt fortalt gjennom Dukas’ musikk spekket med dramatikk og vidd.

Vår glimrende konsertmester Alexander Kagan er solist i den britiske komponisten William Waltons fiolinkonsert fra 1938-39. Verket ble tilegnet og bestilt av den verdenskjente fiolinisten Jascha Heifetz.

Edward Gardner og orkesteret avrunder konserten med Antonin Dvořaks niende symfoni, et mesterstykke hvor komponisten ser tilbake til sitt hjemland fra USA. Både symfonien og Trollmannens læregutt står på repertoaret på orkesterets kommende turné til Tyskland.

LES KONSERTPROGRAMMET HER