Flaggermusen

Flaggermusen

Grieghallen

 

Fremføres på norsk. Sangene tekstes på norsk.
Varighet ca. 2 timer og 40 minutter, inkludert 30 minutter pause

Innledning ved Gunnar Danbolt én time før hver forestilling i Grieghallens foajé i 2. etasje.

Flaggermusen er en feiring av livet, kjærligheten og gleden – og musikken er en fest i seg selv!

Husker du da Den glade enke 2.0 herjet i Bergen for et par år siden, med Eirik del Barco Soleglad i en av hovedrollene? Nå kan du glede deg til å se hans store komiske talent igjen, denne gangen som hardt prøvet overbetjent i Økokrim, i vår nye versjon av operetten Flaggermusen!

Manusforfatter Adam Price, kjent for bl.a. Borgen og Munter Mat på TV, har nemlig gjort Flaggermusen om til en ellevill satire, hvor økonomisk kriminalitet og Bergen–Oslo rivalisering spiller en sentral rolle. Tematikken fra 1800-tallets Wien har funnet sin parallell i vår tid, men det er de samme typene som er på ferde. Adel og tjenere er vår tids nyrike, au pairer og personlige trenere. Og alle har de et lemfeldig forhold til innsidehandel...

Flaggermusen er skrevet av den østerrikske komponisten Johann Strauss d.y. Med sin blendende musikk og sprudlende humor har den begeistret publikum over hele verden i 150 år. I Bergen Nasjonale Operas nye versjon handler det fortsatt om grådighet, hevn og kjærlighet, i det som utarter til å bli en forviklingsrik dag i livet til den velstående forretningsmannen Gabriel Malmberg. Høydepunktet er utvilsomt det elleville maskeballet, fullspekket med overdådige kostymer i rosa, hos den eksentriske Bergensbilliardæren Karl-Maria Ulriken.

Operetten er i Adam Prices univers blitt et komisk sideblikk på dagens samfunn, hvor det i noen kretser er det overfladiske rikmannslivet som kjennetegner suksess – bl.a. gjenkjennelig fra TV-serien Exit som har gått på NRK. Men det finnes en moral i historien, som vårt lystige lag får erfare, at det eneste som teller i livet er menneskene vi er glade i, og det vi skaper sammen i kjærlighet. Alt annet er bare staffasje.

EN FEIRING AV LIVET
Flaggermusen er en feiring av livet, kjærligheten og gleden – og musikken er en fest i seg selv! Johann Strauss d.y. var en mesterlig komponist, og hans karakteristiske valser og operettemelodier strømmer gjennom hele stykket. Fra den fengende ouverturen til de strålende ariene og ensemblestykkenes harmonier, skaper musikken en atmosfære av ren glede og romantikk.

Gabriel Malmberg spilles av den komiske barytonen Anton Ljungqvist og hans kone Rosalinde spilles av sopranen Ivi Karnezi.

I tillegg til et usedvanlig sterkt sangerlag tilfører samarbeidet med Den Nationale Scene komedieskuespillere på høyeste nivå. I tillegg til allerede nevnte Eirik del Barco Soleglad, medvirker også Svein Harry Schöttker-Hauge, Tormod Løvold, Lykke Kristine Moen og Knut Erik Engemoen.

En ny produksjon av Bergen Nasjonale Opera.
Presenteres av Bergen Nasjonale Opera i samarbeid med Den Nationale Scene, Musikkselskapet Harmonien og Edvard Grieg Korene