Leif Ove Andsnes spiller Beethoven

Leif Ove Andsnes spiller Beethoven

Grieghallen

Beethovens Keiserkonsert med Leif Ove Andsnes, ny og prisvinnende musikk fra Sverige og Carl Nielsens dramatiske symfoni.

Både publikum og orkester ser alltid med stor forventning og glede fram til konserter med Leif Ove Andsnes. Så også disse kveldene når Beethovens grandiose og virtuose pianokonsert nr. 5 står på programmet.

– Beethovens musikk er for meg den mest humane og dypt åndelige musikk som finnes. Mens hans musikk fremdeles i dag ryster oss med sine utrolige radikale og moderne kvaliteter, kommuniserer også Beethoven og hans musikk noe annet essensielt og viktig til oss. Beethoven hadde en nesten naiv og uskyldig tro på musikkens verdi for mennesket. Han trodde det var mulig å endre verden og at musikk er sannhet. Dette rører meg dypt på dette stadiet av mitt liv, og er den motiverende ånden bak dette prosjektet.
Leif Ove Andsnes (hentet fra Enticott Music Management)

Den svenske komponisten Rosali Grankull var en av prisvinnerne i Musikkselskapet Harmonien og Griegakademiets konkurranse for kvinnelige komponister, Pauline Hall-konkurransen, i 2020. Nå får publikum endelig høre hennes fine musikk.

Edward Gardner og orkesteret avrunder konsertkvelden med Carl Nielsens dramatiske symfoni nr. 5 fra 1922. Symfonien, som først ikke falt i god jord hos publikum, er siden av mange regnet som en av det tyvende århundrets store symfonier.

Les konsertprogrammet her