Truls Mørk spiller Elgar

Truls Mørk spiller Elgar

Grieghallen

Kjøp billett

torsdag 21. november kl. 19.30

Abonnementssalget er åpnet. Øvrig billettsalg starter mandag 17. juni kl. 10.00

 

Truls Mørk er endelig tilbake som solist i Edward Elgars mesterlige cellokonsert, og Nikolaj Szeps-Znaider tolker Antonin Dvořáks kanskje beste symfoni som  bugner av vakre og solfylte melodier.

Med sin syvende, og etter manges mening beste, symfoni ønsket Dvořák å vekke verden. Selv om symfonien var en bestilling fra London, skinner hans tsjekkisk-nasjonalistiske holdninger gjennom i det rike og dramatiske verket.

Det sies at det var under en av togentusiasten Dvořàks daglige turer til Prahas travle jernbanestasjon, at han ble inspirert til å skrive symfonien. På stasjonen ankom nemlig soldater som skulle være med på en konsert arrangert for å støtte kampen for et tsjekkisk hjemland. Dvořáks patriotisme kommer klart til uttrykk i musikken som er full av solfylte passasjer og vakre og lyriske melodier.

Truls Mørk er alltid populær her i Bergen, og det er fint å ha ham tilbake i samspill med orkesteret og Nikolaj Szeps-Znaider. Sistnevnte har medvirket sammen med Bergen Filharmoniske Orkester flere ganger, men da som fiolinist.

Varm opp til konserten på Bergenphilive:

Edward Elgar: Cellokonsert med Truls Mørk
Edward Elgar: Cellokonsert med Amalie Stalheim
Antonin Dvořák: Symfoni nr. 7
Antonin Dvořák: Symfoni nr. 9 Fra den nye verden (BFUng)