De dødes by

Bergen Nasjonale Opera, Musikkselskapet Harmonien og Edvard Grieg Korene presenterer

De dødes by

Grieghallen

Synges på tysk, tekstes på norsk og engelsk

Varighet ca. 2 timer og 45 minutter, inkludert 30 minutters pause

Kjøp billett

lørdag 2. november kl. 18.00

 

mandag 4. november kl. 19.00

Billettene til premieren er i salg. Billettsalget til de øvrige forestillingene starter 5. juni

 

onsdag 6. november kl. 19.00

Billettene til premieren er i salg. Billettsalget til de øvrige forestillingene starter 5. juni

 

fredag 8. november kl. 19.00

Billettene til premieren er i salg. Billettsalget til de øvrige forestillingene starter 5. juni

 

Den unge danseren Marietta kommer til Byen med sitt teaterselskap på turné. Der treffer hun kunstneren Paul, som hun blir begeistret for. Når hun besøker han, blir hun dratt inn i Pauls fortid – ikke minst den store kjærligheten. Med ett er vi i Pauls verden, der vi ikke lenger vet hva som er drøm eller virkelighet – men vi vet at han bærer på en stor sorg han håper skal forsvinne når han er med Marietta.

De dødes by (Die tote Stadt) var en sensasjon da den hadde urpremiere i 1920. Operahusene konkurrerte om å få spille den første helaftens opera til vidunderbarnet Erik Wolfgang Korngold, som bare var 23 år. Og på 1920-tallet var «De dødes by» en av de aller mest populære operaer, før den ble bannlyst av regimet i Tyskland som følge av at Korngold var jødisk.

Eric W. Korngold hadde da allerede dratt til Hollywood og blitt den fremste komponisten innen filmmusikk. Han vant to Oscar-priser i 1930-årene. Korngold er operakomponisten som ble en av de mest betydningsfulle filmmusikkomponistene. Endelig får vi norgespremiere på hans debut og mest kjente opera De dødes by.

En ny produksjon fra Bergen Nasjonale Opera.

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera i samarbeid med Musikkselskapet Harmonien og Edvard Grieg Korene.