Mahler 8 på kino

Mahler 8 på kino

«Det avsluttende "Chorus mysticus", der koret gradvis går fra det nesten ikke hørbare til et triumferende jubelrop, er til å miste pusten av», Aftenposten

«Himmelsk finale. Korklangen som fyller Grieghallen … er vidunderlig kraftig, presis og fyldig. Barnekorets entré … er så vakker at det er til å grine av». NRK

«En kjærlighetserklæring til den menneskelige stemmen og alt den kan få til», Bergens Tidende

Publikumsvinneren og den kritikerroste- og vinnende framføringen av Gustav Mahlers åttende symfoni, et av den klassiske musikkens mest kolossale og himmelstrebende verk, i Grieghallen i juni, er nå klar for det norske kinopublikum i topp lyd- og bildekvalitet.

Kinovisningen er en milepæl for Bergen Filharmoniske Orkesters strømmetjeneste Bergenphilive, og det er første gang et norsk orkester og kor presenterer en konsert på kino i 4K-filmformat samt i surroundlyd-formatet Dolby Atmos.

For kinopublikummet blir visningene en unik anledning til å komme tett på de 420 medvirkende på Grieghallens scene - musikerne, koristene, solistene og ikke minst dirigent Edward Gardner, samtidig som man vil oppleve å trekkes inn i en altomsluttende kor- og orkesterklang.

I talen ved utdelingen av Kritikerlagets Musikkritikerpris 2023-24, ble det blant annet sagt følgende: «mer enn et storslått punktum for Gardners ni år i Bergen, var dette også en virkelig god fremførelse av Mahlers åttende symfoni. Dirigent, orkester og sangere utviste et enormt overskudd og overblikk, og med det en enorm musikalitet og evne til samklang og samspill. Det hele var praktfullt balansert, fra det kammermusikalsk lavmælte og konsentrerte, til de ekstatiske utbruddene som man skulle tro fortsatt runger veggimellom i Grieghallen.»

Takk til våre samarbeidspartnere; Nobel Lyd, Kolibri Media, Creative Technology (CT) og Fjong Film, som alle har lagt ned utrolig mye arbeid for å få dette til. Takk til Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen for deres økonomiske støtte som muliggjør denne satsingen.

Opplev orkesteret i lyd og bilde på Bergenphilive.no