Familiekonsert

Ville Vibber!

Grieghallen

Når du lytter til musikk, skjer det noe mystisk – og veldig kult!

Musikken frigjør noen ville vibber som sniker seg inn i øregangen din, kiler deg godt i hjernebarken og får hjernen din til å lyse opp som et juletre!

Og så begynner det skje ting i kroppen. Kanskje blir du full av energi, kanskje blir du slapp og daff? Kanskje begynner du å tenke på et sterkt minne? Kanskje blir du trist, kanskje glad?

Du lytter mye til musikk, og vet godt hvor mye rart musikk kan gjøre med kroppen din. Men… hvorfor er det egentlig sånn?

Ingeborg og Håkon inviterer til forskerstund i Grieghallen. Du får høre musikk fra klassiske verk, dataspill og filmens verden. Kom og bli med – vi skal kaste ville vibber på dere og se hva som skjer!

Forestillingen egner seg for alle fra 6 til 99. «Ville vibber» er en familieforestilling inspirert av forskningen og forfatterskapet til Stefan Kölsch, Geir Olve Skeie og Are Brean. 

FØR KONSERTEN

Det blir som vanlig kafé og aktiviteter i foajéen fra kl. 11:30. Her kan du bl.a. være med og prøve hvordan hjerteslaget ditt kan bli til et stykke musikk, hvordan bevegelsene du lager overføres til lyd med en Soundbeam, teste noen av instrumentene du ser på scenen, pusle sammen et hjernepuslespill, og leke og utforske ulike rytmer sammen.

Det blir også boksalg for de som er ekstra nysgjerrige på alle de gøye faktaene og forskningen som presenteres på scenen.

Dersom det frister mer med bolle og blyant, vil det være mulig å tegne fritt eller fargelegge de fine illustrasjonene som hører til forestillingen.

Sitater fra forrige gang:

• «Interessant og gøy, de er veldig dyktige til å spille instrumenter.»
• «Publikum fikk bli med det var bra!»
• «Super gøy! Orkestre var superflink! Og det var gøy å lære noe også»
• «Det var veldig gøy og jeg likte det veldig.»
• «Vi kvapp, og fikk lyst til å danse!»
• «Jeg ble veldig glad siden de var så flinke.»

Alt ytret av barn mellom 10-12 år.