Pelleas und Melisande

Pelleas und Melisande

Grieghallen

Tett på i foajeen
18.45: Introduksjon til konserten ved Gunnar Danbolt

Forspillet til en av Richard Wagners mest kjente og romantiske operaer, vakre franske kjærlighetssanger av Hector Berlioz og Arnold Schönbergs symfoniske dikt om forbudt kjærlighet.

Den tyske dirigenten Axel Kober leder Bergen Filharmoniske Orkester for første gang når han innleder kveldens konsert med forspillet til Wagners opera Lohengrin. Forspillet, som kan beskrives som et orkestralt crescendo, er en rørende musikalsk framstilling av den hellige grals nedstigning til jorden.

Orkesterversjonen av Berlioz’ mest kjent sangsyklus − de seks vakre sangene Les nuits d’été, ble utgitt i 1856. Sangene består av fantasi- og stemningsbilder, sørgesang og kjærlighetsdikt. Solist er den franske mezzosopranen Marianne Crebassa, som i løpet av svært kort tid har gjort kometkarriere internasjonalt.

Maurice Maeterlincks drama, Pelléas et Mélisande fra 1892, var den umiddelbare inspirasjonen for Schönbergs senromantiske symfoniske dikt om Pelleas und Melisande, og deres tragiske historie om forbudt kjærlighet.

Kveldens dirigent, Axel Kober, er musikksjef ved Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf/Duisburg, samt for Duisburg Philharmonic Orchestra. Han gjester ofte Bayreuthfestivalen og statsoperaen i Wien.