Det Norske Kammerorkester med Tine Thing Helseth

Gjestespill

Det Norske Kammerorkester med Tine Thing Helseth

Grieghallen

Det Norske Kammerorkester og Tine Thing Helseth spiller et populært program for bergenspublikummet mens Bergen Filharmoniske er på turné.

På det mangefasetterte programmet inngår Tsjaikovskijs grasiøse serenade, den svenske folkevisen "Visa från Utanmyra", kjent fra Jan Johanssons legendariske plate Jazz på svenska, og flere helt nye komposisjoner.

Tine Thing Helseth er solist i den britiske komponisten James MacMillans trompetkonsert, Seraph, fra 2010. En seraf er en himmelsk skapning, en engel, og blir tradisjonelt assosiert med trompeten. Konserten er dedisert trompeteren Alison Balsom.

Foto
Det Norske Kammerorkester: Mona Ødegaard
Tine Thing Helseth: Anna-Julia Granberg

ENDRING

Bergen Filharmoniske Orkester har fått det ærefulle oppdraget å åpne den internasjonale musikkfestivalen på Kanariøyene 10. og 11. januar. Invitasjonen kom etter at vårt sesongprogram var presentert for publikum, men vi garanterer likevel en storartet konsertopplevelse i Grieghallen.

Program og medvirkende ble endret 4.10.2023. Det opprinnelige programmet var:

Beethovens syvende
Anja Bihlmaier, dirigent
Tine Thing Helseth, trompet
Bergen Filharmoniske Orkester

Camille Saint-Saëns: Danse Macabre
Mieczysław Weinberg: Trompetkonsert
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 7