Das Lied von der Erde

Das Lied von der Erde

Grieghallen

Gustav Mahlers farvel til verden – et verk om livets store følelser.

Kveldens åpningsverk ble skrevet til Oslofilharmonien i 2010. Lars Petter Hagen har lånt tittelen Kunstnerens fortvilelse foran de antikke fragmenters storhet fra et maleri av sveitseren Johann Heinrich Füssli, og utforsker nettopp samtidens møte med de store mesterne og den klassiske kanon.

«Dette er det mest personlige jeg har skrevet», skal Mahler ha sagt til sin venn om dette gigantiske verket. En syntese av symfoni og sang, om livets store følelser, om smerte og ensomhet, men også om ungdom og skjønnhet, skrevet mot livets slutt. Das Lied von der Erde er på mange måter Mahlers farvel til verden.

Vår konsertmester Melina Mandozzi er solist i Beethovens lyriske romanse nr. 2 for fiolin og orkester.

ENDRING: Kveldens tenor, Issachah Savage har dessverre på kort varsel måtte trekke seg fra kveldens konsert grunnet sykdom. Det har på kort tid lykkes oss å få den internasjonalt anerkjente tenoren Klaus Florian Vogt til å ta over. 

Les hele konsertprogrammet her