Eventyrlig kjærlighet

Sommerkonsert i Nygårdsparken

Eventyrlig kjærlighet

Nygårdsparken

Gratis utendørskonsert

 

PRAKTISK INFORMASJON

Det er ikke sitteplasser.
Eget område for rullestolbrukere.

Kjøp billett

fredag 11. august kl. 19.00

Gratis / Free entry

2023-08-11 19:00:00 2023-08-11 22:00:00 Europe/Oslo Eventyrlig kjærlighet Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

En sommerkveld i Nygårdsparken med smektende melodier, en letthjertet og folkekjær fiolinkonsert, og fargerik russisk ballettmusikk!

Den italienske dirigenten Daniele Rustioni, kåret til «Årets beste dirigent 2022» under fjorårets International Opera Awards, innleder sommerkonserten med Tsjaikovskijs tidlige mesterverk Romeo og Julie. Overtyren, inspirert av Shakespeares skuespill om tragisk kjærlighet, har lag på lag av smektende og feiende melodier, og orkesterets strykere får virkelig viset seg fram.

Italienske Francesca Dego er solist i en annen publikumsfavoritt, Mendelssohns letthjertede og melodiøse fiolinkonsert, komponert for hans venn Ferdinand David.

Rustioni avrunder sommerkonserten med Stravinskys gjennombruddsverk fra 1910 - hans fargerike og eksotiske musikk til historien om Ildfuglen, basert på russiske folkeeventyr om prins Ivan som fanger en merkelig ildfugl. For å få tilbake friheten gir den Ivan en fjær som han kan bruke til å påkalle ildfuglen i farens stund. Dette skjer når Ivan forelsker seg i den skjønne Tsarevna, som er fanget av uhyret Kaschei. Med hjelp av ildfuglen dreper Ivan Kastchei og feirer deretter bryllup med Tsarevna med stor pomp og prakt.

Sommerkonsertene er gratis og arrangeres med generøs støtte fra Trond Mohn.