Tosca

Bergen Filharmoniske Orkester på Festspillene

Tosca

Grieghallen

Festspillmusiker Lise Davidsen synger tittelrollen i Puccinis knivskarpe opera.

Opprør. Korrupsjon. Sjalusi. Tortur. En dolk på avveie. Og mest av alt, kjærlighet.

Ingrediensene i Puccinis opera kunne fylt en tv-serie, men foregår i løpet av et tett døgn i Roma i juni 1800. Når kunstmaleren Mario Cavaradossi mistenkes for å skjule en politisk rømling, øyner den sadistiske politisjefen Scarpia en sjanse til å fakke både opprøreren og Cavaradossis kjæreste, den berømte operasangeren Floria Tosca. Men hverken Scarpia eller Tosca skyr noen midler for å få det som de vil.

Festspillene i Bergen åpner med en konsertant versjon av operaen, som inneholder både gripende duetter og noen av verdens mest berømte arier, deriblant "Vissi d'arte" (Toscas bønn) og "É lucevan le stelle" (Tårnarien).  

Sopran og festspillmusiker Lise Davidsen gjør her sin scenedebut i tittelrollen. Toscas revolusjonære elskede fremstilles av den britisk-italienske tenoren Freddie De Tommaso, og Romas onde politisjef portretteres av den walisiske bassbarytonen Bryn Terfel.

Under årets åpningsforestilling står det fatale trekløveret på scenen sammen med blant andre Bergen Filharmoniske Orkester og Kor, Edvard Grieg Kor og Edvard Grieg Guttekor.

Bildet: Lise Davidsen (foto: Morten Krogvold), Freddie De Tommaso (foto: Craig Gibson), Bryn Terfel (foto: Johannes Ifkovits)

PRODUSERT AV ​Festspillene i Bergen i samarbeid med Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien