Gardner dirigerer Brahms

Gardner dirigerer Brahms

Grieghallen

Carl Nielsens solfylte Helios-overtyre og hans lekne fløytekonsert i kombinasjon med Johannes Brahms' glade og vakre andresymfoni.

Kveldens konsert innledes med Carl Nielsens Helios overtyre fra 1903. Verket ble urframført av Det kongelige kapell i København samme år, med Johan Svendsen som dirigent. Nielsen var på ferie i Hellas og ble inspirert av solen og varmen til å skrive verket, som er oppkalt etter den greske solguden.

Adam Walker (foto: Christa Holka) er solist i Carl Nielsens Fløytekonsert fra 1926, et verk preget av både 1900-tallets moderne strømninger og komponistens melodiske lekenhet. Adam Walker er en internasjonalt anerkjent fløytist med et bredt repertoar som varierer fra barokk til vår egen samtid.

Johannes Brahms’ andre symfoni kalles ofte hans pastorale symfoni. Han skrev den i løpet av sitt opphold ved den idylliske Wörthersee i Østerrike sommeren 1877. Symfonien omtales gjerne som glad og vakker, og kanskje det er nettopp det som er årsaken til at han komponerte hele symfonien i løpet av en inspirert sommer. I rak motsetning til hans første symfoni som tok hele tyve år å fullføre.

Les hele konsertprogrammet her