De Unges Konsert 2023

De Unges Konsert 2023

Grieghallen

 

Kl. 18.30:
Konsert med prisvinnerne fra Bergen pianomester 2022 i foajeen
Se under for mer informasjon om arrangementet.

De Unges Konsert arrangeres med generøs støtte fra Grieg Foundation.

Over 500 unge talenter har fått sjansen til å være solist med Bergen Filharmoniske Orkester siden den første De Unges Konsert i 1938.

Konserten har vært en talentfabrikk uten like, og for store kunstnere som Henning Kraggerud, Einar Steen-Nøkleberg, Håvard Gimse, Tine Thing Helseth, Truls Mørk, Vilde Frang og Lise Davidsen har konserten vært et viktig trinn i karrieren.

Kapellmester Harald Heide tok initiativet til konserten som i begynnelsen kun hadde lokale solister. I 1959 fikk den sitt nasjonale gjennombrudd, og fra 2011 til 2019 var konserten også åpen for søkere som studerte i Sverige og Danmark.

Solistene velges ut etter prøvespill og de utvalgte mottar stipend fra Grieg Foundation for sin innsats.

Les om årets solister her!

 

Kl. 18.30: Prisvinnerkonsert i foajeen

Bergen pianomester ble arrangert i november 2022. Mer enn 40 unge pianister var med i konkurransen. På konserten i foajeen får publikum møte de talentfulle pianistene som ble prisvinner i de ulike aldersklassene.

Vinnerne er
Klasse 1 Miyu Kumagai
Klasse 2 Emil Ren Johansson
Klasse 3 Henrik Chan
Klasse 4 Kenneth Tran