Nøtteknekkeren

Nøtteknekkeren

Grieghallen

Kveldsforestillingene varer i to timer inklusiv pause.


FØR KVELDSFORESTILLINGENE

17.10 – 17. 40 Musikalsk forspill i foajeen 

Mandag 18. desember: Regnbuen barne- og ungdomsorkester

Tirsdag 19. desember: Fana og Bønes Unge Strykere

Onsdag 20. desember: Bergen Celloforening og Jazzskolen ved Bergen kulturskole

Nøtteknekkeren  en førjulstradisjon for hele familien!

Det er julaften, treet pyntes og gjester kommer med gaver. Barna Clara og Fritz og deres venner leker og sitrer av forventning. Onkel Drosselmeyer gir dem en nøtteknekker som blir skadet i leken. Clara legger seg, men siden hun ikke får sove, går hun i den magiske midnattstimen ned i stuen hvor hun sovner i en stol. I drømmen hennes våkner julegavene til live. Gjestene blir til rotter og mus, og nøtteknekkeren blir forvandlet til en ekte prins!

Balletten inneholder Tsjaikovskijs kanskje mest inntagende og iørefallende musikk, som «Blomstervalsen» og «Russisk dans». Handlingen baserer seg på E.T.A. Hoffmanns eventyr «Nøtteknekkeren og Musekongen».

Nøtteknekkeren presenteres av byens ypperste unge kunstnere innen musikk og dans – med dansere fra fordypningsprogrammet i klassisk ballett ved Bergen kulturskole på scenen og Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester i orkestergraven.

Produksjonen er et samarbeid mellom Bergen kulturskole og Musikkselskapet Harmonien, og er den eneste lokalproduserte balletten som vises i Bergen. 

LES KONSERTPROGRAM OG ROLLELISTE HER