Elektra

Elektra

Grieghallen

Tett på i foajeen
18.45: Introduksjon til konserten ved Gunnar Danbolt

Den verdenskjente svenske sopranen Iréne Theorin synger den krevende tittelrollen i Richard Strauss’ sjokkerende og psykologisk intense opera, Elektra.

Elektra er et sjokkerende, rått og bloddryppende drama – hundre handlingsmettede minutter med et gigantisk orkester, dramatisk, krass og opprivende musikk fra begynnelsen til den hårreisende finalen.

Librettoen til Richard Strauss’ mesterverk er skrevet av poeten Hugo von Hoffmansthal, som igjen er inspirert av gresk mytologi og Sofokles’ tragedie med samme navn.

Den greske helten Agamemnon kommer hjem fra trojanerkrigen og blir myrdet av sin kone Klytaimnestra og hennes elsker Aigistos. Elektra er vitne til at moren dreper faren, og blir besatt av et desperat begjær etter å hevne faren, og kan ikke hvile før hun har fått gjort det. Strauss’ musikk kaster oss som publikum rett inn i denne psykologisk intense og voldelige verden.

Rollen som Elektra er en av de mest krevende sopranpartiene i hele operarepertoaret, og for å gestalte rollen i Bergen kommer den verdenskjente svenske dramatiske sopranen Iréne Theorin. Hun er anerkjent for sin intense musikalitet og engasjerende framføringer.

Elektra arrangeres med generøs støtte fra Trond Mohn og Grieg Foundation.

LES KONSERTPROGRAMMET HER

Bildet over: Sopranen Iréne Theorin synger rollen som Elektra. Foto: Chris Gloag

ENDRING
På grunn av uventede og alvorlige helseproblemer er Kirill Petrenko dessverre blitt tvunget til å trekke seg fra Elektra bare noen få timer før prøvestart 6.12. Han beklager dette dypt. Dette er et prosjekt han sier han hadde gledet seg til over lang tid og som også er svært viktig for ham. Han lover å komme tilbake til Bergen og Bergen Filharmoniske Orkester for et nytt prosjekt så snart som mulig.

Vi er glade for at sjefdirigent Edward Gardner har sagt seg villig til å ta over for Petrenko for begge Elektra-forestillingene 13. og 15. desember.

Publisert 6.12.2023