Nordiske favoritter med BFUng

Nordiske favoritter med BFUng

Grieghallen

Kjell Seim har plukket ut noen av sine favorittverk når BFUng inntar Griegsalen med et knippe nordisk musikk på programmet.

På kveldens konsert får vi høre musikk plukket ut av Kjell Seim (foto: Magnus Skrede), BFUngs dirigent siden starten i 2015.

Konserten innledes med Egil Hovlands Fanfare og koral, som ble urframført som orkesterversjon under Festspillene i 1967. Kritikerne likte det de hørte, og omtalte verket som fargesprakende og en gnistrende kraftutladning. Komposisjonen har et fanfaremotiv og et koralmotiv som regelmessig vender tilbake.

Den unge norske sopranen Hedvig Haugerud er solist i Griegs kjente sanger med orkester.

Kjell Seim og BFUng avrunder kveldens konsert med Jean Sibelius’ glitrende orkestrerte og kanskje mest populære symfoni. De lyse og heroiske satsene som innleder og avslutter symfonien var nettopp hva det finske folket trengte i 1902, en tid preget av russisk undertrykking. Symfonien befestet Sibelius’ status som nasjonalhelt.

«Norges viktigste inspirator for unge orkestermusikere», blir det sagt om BFUngs hoveddirigent Kjell Seim, som i femti år har viet mye av sin tid til å arbeide sammen med ungdom. I 1997 var han med å etablere Ung Symfoni i Bergen, og hans betydning for den kunstneriske utviklingen av BFUng, tidligere Ung Symfoni, kan neppe overdrives.

Les hele konsertprogrammet her