Brahms 4

Brahms 4

Grieghallen


Tett på i foajeen

Musikalsk nachspiel etter konserten
Bergen Filharmoniske Kor synger Brahms' Liebeslieder-walzer
Se mer informasjon under

Richard Strauss’ epokegjørende tonedikt om en kunstners død og Johannes Brahms’ melodiøse og fargerike siste symfoni.

Richard Strauss var bare 24 år gammel da han komponerte det epokegjørende tonediktet Tod und Verklärung i 1888. Verket er en rik og overveldende skildring av en kunstners død.

Tenoren Eirik Grøtvedt (foto: Erik Berg) er vinneren av Den norske solistpris 2023. Prisen består av kr 100 000 NOK, og to store solistoppdrag: kveldens konsert med Bergen Filharmoniske Orkester, og én konsert under Festspillene i Bergen neste år. Les mer om Eirik Grøtvedt og Solistprisen her.

Johannes Brahms’ eviggrønne fjerdesymfoni er rik på orkestrale farger, og melodi etter melodi strømmer gjennom orkesteret. Man kan forestille seg at dette er verket Brahms alltid hadde ønsket å komponere, hvor alt er i balanse og hans stemme kommer så klart til uttrykk. Hans biograf, Jan Swafford, skriver at symfonien er en gravsang for Brahms’ arv, Wien slik han kjente byen, og sine egne tapte kjære.

Les hele konsertprogrammet her

TETT PÅ I FOAJEEN: MUSIKALSK NACHSPIEL
Velkommen til musikalsk nachspiel i foajeen etter konserten! Bergen Filharmoniske Kor framfører Brahms' vakre Liebeslieder-walzer, en samling kjærlighetssanger som strutter av glede og overskudd.

Håkon Matti Skrede dirigent
Bergen Filharmoniske Kor
Ellena Armelius
piano
Magnus Blom piano

Johannes Brahms: Liebeslieder-Walzer