Rakhmaninov med Leif Ove Andsnes

Rakhmaninov med Leif Ove Andsnes

Grieghallen

Kjøp billett

onsdag 14. september kl. 19.30

2022-09-14 19:30:00 2022-09-14 22:30:00 Europe/Oslo Rakhmaninov med Leif Ove Andsnes Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

torsdag 15. september kl. 19.30

2022-09-15 19:30:00 2022-09-15 22:30:00 Europe/Oslo Rakhmaninov med Leif Ove Andsnes Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Det er en begivenhet i seg selv når Leif Ove Andsnes tolker Rakhmaninovs megapopulære og teknisk utfordrende tredje pianokonsert.

I tillegg byr vi denne kvelden på Carl Nielsens internasjonale gjennombruddsverk, omtalt som et mektig animerende rop fra nord. Konserten innledes med et møte mellom menneske og natur i Kristine Tjøgersens verk Between trees.

I Between Trees ønsker Tjøgersen å skildre hva som kan foregå mellom trær ved å ta med lytterne på en lydlig ekskursjon. En tur der skogen ikke betraktes på avstand, men gir publikum en følelse av å være inni den. Carl Nielsens symfoni nr. 3 «Espansiva» ble urframført i 1911 og det sies at kraften og vitaliteten i musikken overrasket til og med Nielsen selv da han dirigerte prøvene på verket. Carl Nielsens venn Thorvald Nielsen minnes hvordan Carl Nielsen løftet dirigentstokken og «skudd etter skudd tordnet ut fra orkesteret, fortere og fortere. Nielsen ble blek og vi følte alle at pusten ble tatt fra oss. Vi forsto at vi hadde vært til stede i et historisk øyeblikk».

Rakhmaninov komponerte sin stort anlagte, teknisk utfordrende og romantiske pianokonsert nr. 3 i 1909. Verket befant seg en god stund i skyggen av pianokonsert nr. 2, men blir nå hyppig framført. Leif Ove Andsnes har gjort kritikerroste innspillinger av verket, og han vil garantert få fram de store følelsene i det dramatiske verket.