Víkingur spiller Schumanns a-moll

Víkingur spiller Schumanns a-moll

Grieghallen

 

Abonnementssalget er åpnet. Løssalget starter onsdag 22. juni.

Kjøp billett

tirsdag 9. august kl. 20.00

2022-08-09 20:00:00 2022-08-09 23:00:00 Europe/Oslo Víkingur spiller Schumanns a-moll Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Etter den makeløse suksessen med Peter Grimes for noen år siden, er det stor stas å bli invitert tilbake til Edinburgh International Festival. Selveste Víkingur Ólafsson blir med som solist i Robert Schumanns romantiske og melodiøse a-mollkonsert.

Konserten innledes med La Valse, et uttrykk for Maurice Ravels fascinasjon av valsen som form. I ettertid har man lurt på hva Ravel selv la i stykket – var det en hyllest til Johann Strauss II og den wienerske tradisjonen eller var det en samfunnskritikk? Schumann brukte lang tid på å komponere sin eneste pianokonsert. I 1837, tre år før de giftet seg, skrev Schumann et brev til Clara Wieck hvor han fortalte henne om sine planer for et større verk for piano - «et kompromiss mellom en symfoni, en solistkonsert og en stor sonate». Det tok imidlertid hele åtte år før verket var premiereklart. Víkingur Ólafsson, omtalt som «Islands Glenn Gould», har vært solist med orkesteret flere ganger, og liker seg svært godt i Bergen.

Edward Gardner og orkesteret avrunder kvelden med Sergej Rakhmaninovs siste store, lyriske og samtidig rytmisk livlige orkesterverk, skrevet i sin helhet i USA, men som gjenspeiler komponistens hjemland som han forlot i 1917.