Den glade enke 2.0

Den glade enke 2.0

Fremføres på norsk, dansk og svensk. Sangene tekstes på norsk.
Varighet ca. 3 timer, inkludert 30 minutter pause
Innledning ved Gunnar Danbolt én time før hver forestilling i Grieghallens foajé i 2. etasje

– DET HER ER SINDSSYGT MORSOMT. POLITIKEN ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Romantiske forviklinger og frekk satire er i vente når Bergen og København omfavner hverandre i en helt ny vri på Lehárs legendariske operette.

Viljasangen, Enkevalsen og alle de andre musikalske godbitene kommer selvsagt som perler på en snor når Den glade enke settes opp i Grieghallen. Men den prisvinnende regissøren Kasper Holten fra Det Kongelige Teater i København har sammen med tv-manusforfatteren Adam Price laget en helt ny og saftig vri på plottet i denne høyt elskede klassikeren.

Premiere i København
Den Glade Enke 2.0 er en samproduksjon mellom Bergen Nasjonale Opera og Det Kongelige Teater. Operetten hadde premiere 1. oktober i København, til jubel fra publikum og presse:

- Sindssygt morsomt. Politiken ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Kompromissløs satire. Berlingske ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pengejakt og romantikk
Her blir vi tatt med på en sprudlende premierefest, der den desperate teatersjefen Zeta prøver å redde sitt falleferdige teater fra konkurs, ved hjelp av en sjarmoffensiv mot den styrtrike enken Hanna Glawari. Men han er ikke den eneste som svermer rundt Den glade enke: Hennes gamle flamme Danilo (tenoren Peter Lodahl) dukker også opp, sammen med en hel rekke pengegriske aktører fra kulturlivet.

Sang, dans og dristige kostymer
Vi blir dradd inn i en virvelvind av begivenheter og romantiske forviklinger, og dansere fra København sørger for høye benspark i spesialdesignete og dristige kostymer. Her blir det også skandinavisk forbrødring med både norske, svenske og danske sangere: Blant dem finner vi den norske sopranen Kari Postma i tittelrollen som Hanna Glawari, tenoren Bror Magnus Tødenes, nå som den amorøse filmregissøren Camille, og artisten Silya Nymoen som kulturministerens utsendte “spion” Nielsen.

Den unge italienske dirigenten Vincenzo Milletari leder Bergen Filharmoniske Orkester, solister, Edvard Grieg Kor og danserne fra København, med en våryr premiere på en fullscenisk versjon av Den glade enke 2.0 lørdag 26. mars 2022 kl. 18. Spilles o.gså 28/3, 30/3 og 1/4 kl 19

DEN GLADE ENKE 2.0
Operette i tre akter

Franz Lehár / Musikk
Victor Léon og Leo Stein, etter en komedie av Henri Meilhac / Libretto
Omskrevet av Adam Price og Kaper Holten, oversatt til norsk av Eirik del Barco Soleglad

En samproduksjon mellom Bergen Nasjonale Opera og Det Kongelige Teater i København
Presenteres av Bergen Nasjonale Opera, Musikkselskapet Harmonien og Edvard Grieg Kor

Se medvirkende og les mer om forestillingen på https://bno.no/forestillinger/2021/den-glade-enke-2.0