Tryllefløyten

Tryllefløyten

Grieghallen
Forestillingen varer i ca 3 timer inklusiv en pause på 30 minutter.

Innledning ved Gunnar Danbolt én time før hver forestilling i Grieghallens foajé i 2. etasje

«Operaen over alle operaer!» sier operasjef Eivind Gullberg Jensen om Mozarts Tryllefløyten. Til høsten er han selv dirigent når BNO har gleden av å presentere en magisk og leken variant av klassikeren i Grieghallen.

Det handler om de store følelsene. Om kjærlighet og om det å være menneske. Om kampen mellom det gode og det onde - i et samfunn i krise i en mytisk verden.

Mozarts opera er genial - ikke bare på grunn av den fantastiske musikken. Historien har beveget publikum siden premieren i 1791. Selv om handlingen har referanser til Mozarts samtid - Europa i kjølvannet av den franske revolusjonen - er den lett å forme slik at dagens publikum kjenner seg igjen. Noe oppsetningen i Grieghallen vil gjøre til fulle. Vi kan garantere en helt enestående operaopplevelse, med solister i verdensklasse.

STRÅLENDE SOLISTER
Nylig kåret BBC Mari Eriksmoen til en av de aller beste norske sopraner gjennom tidene. Nå kan du for første gang oppleve henne som Pamina i Grieghallen, etter at hun har tolket denne rollen bl.a. i Amsterdam, Basel, Zürich og på festivalen i Aix-en-Provence.

Det unge talentet Linard Vrielink fra Staatsoper Berlin rolledebuterer som prins Tamino, Paminas store kjærlighet. Renate Ekerhovd fra Sotra er Papagena, som smelter hjertet til fuglefangeren Papageno – sunget av Thomas Oliemans. Koloratursopranen Rainelle Krause er klar for trestrøken f som den rasende Nattens dronning, og hennes store fiende Sarastro blir sunget av bassen Stephen Milling – kjent for sine store Wagner-roller bl.a. på Bayreuth-festivalen.

FRA BERGEN TIL THE MET
Denne bejublede og energiske versjonen av Tryllefløyten signert regissøren Simon McBurney kommer dermed endelig til Norge – etter å ha gått sin seiersgang ved Den nederlandske operaen i Amsterdam, Aix-en-Provence-festivalen og ved English National Opera i London.

Etter forestillingene i Bergen høsten 2022, reiser Thomas Oliemans (Papageno) og Stephen Milling (Sarastro) videre til Metropolitan-operaen i New York for å spille i samme produksjon, som blir vist der for første gang våren 2023.

Simon McBurney’s “The Magic Flute” is the best production I’ve ever witnessed of Mozart’s last opera, and the perfect introduction for a ‘Magic Flute’ virgin. (Wall Street Journal)

INFORMASJON
Fremføres på tysk, tekstes på norsk
Varighet ca. 3 timer, inkludert 30 minutter pause

Forestillinger 05/11, 07/11, 09/11 og 11/11 2022 i Grieghallen

Produsert av De Nationale Opera i Amsterdam, English National Opera i London og Festival d’Aix-en-Provence.

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera, Musikkselskapet Harmonien og Edvard Grieg Kor.

Foto fra Tryllefløyten: Michel Schnater