Peter og ulven

Bli inspirert! Skoleforestilling

Peter og ulven

Forum scene

 

Bli inspirert! Forestillinger for andre trinn.

Lille Peter bor sammen med bestefaren som har gitt streng beskjed om at Peter ikke må gå utenfor gjerdet der de bor ved skogen. Der ligger nemlig ulven på lur….

Sergej Prokofiev har gjenskapt det russiske eventyret om Peter og Ulven ved å bruke instrumentenes særegne klanger og uttrykk. I musikken får hver figur sitt instrument og sitt tema; Peter beskrives av strykerne, bestefaren har fått fagottens brummetoner mens katten beskrives av klarinetten.

Historien handler om den lille gutten, Peter, som bor sammen med bestefaren sin like ved skogen. Han har streng beskjed om ikke å gå utenfor gjerdet. Der ligger nemlig ulven på lur. En dag lurer likevel Peter seg utenfor gjerdet sammen med vennene sine; en fugl, en katt og en and. Da dukker plutselig ulven opp.