Gardner dirigerer Tsjaikovskij

Gardner dirigerer Tsjaikovskij

Grieghallen

Kjøp billett

torsdag 25. november kl. 19.30

Legg til i kalender 2021-11-25 19:30:00 2021-11-25 22:30:00 Europe/Oslo Gardner dirigerer Tsjaikovskij Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Edward Gardner og orkesteret tolker skjebnetung symfoni av Peter Tsjaikovskij, tar oss med til Wagners Venusberg og byr på norgespremiere på ny pianokonsert av en av vår tids mest kreative komponister.

Ouverturen til Tannhaüser introduserer ikke bare mye av musikken man vil høre gjennom operaen, men også mye av handlingen. Den ble så populær som et selvstendig konsertstykke at Wagner selv skrev en oppsummering av overtyrens handling.

Tsjaikovskij hadde nettopp returnert fra Wagners Bayreuth da han begynte på sin fjerde symfoni i 1877. Kanskje gjenfinner vi spor av Wagners fantasi i det dramatiske verket, nemlig Tsjaikovskijs evige slit med skjebnen.

Den russisk-amerikanske stjernepianisten Kirill Gerstein er solist i norgespremieren på den østerrikske komponisten Thomas Larchers nye pianokonsert, et verk det ses fram til og stilles store forventninger til. Konserten er bestilt av Bergen Filharmoniske Orkester sammen med blant annet Berlinfilharmonikerne, BBC radio 3 og Wiener Konzerthaus. Larchers verk lover energisk musikk som har røtter i den historiske kanon.