Den Norske Solistpris 2021

Den Norske Solistpris 2021

Grieghallen

Den allsidige amerikanske komponisten, sangeren og fiolinisten Caroline Shaw (født i 1982) ble i 2013 tildelt Pulitzerprisen for musikk som den yngste komponist noen gang. Hennes musikk er grenseprengende, og hun blander gjerne ulike musikalske uttrykk. Entr’acte (mellom to akter) er inspirert av Joseph Haydns strykekvartett op. 77 nr. 2. Hun ble så betatt, sier hun, av et spesielt musikalsk øyeblikk, at hun måtte skrive et verk basert på nettopp det. Hun har for eksempel samarbeidet med rapperen Kanye West.

Den norske solistpris, stiftet i 2005, deles i år ut for andre gang på en konsert med Bergen Filharmoniske Orkester. Cellist Amalie Stalheim, fløytist Ingrid Søfteland Neset og fiolinist Miriam Helms Ålien er nominert til Den norske solistpris 2021. Vinneren annonseres i oktober. 

Hector Berlioz’ fantastiske musikalske eventyrfortelling om den unge og forelskede kunstnerens opiumsfremkalte drømmeverden, er alltid et populært konsertinnslag.