Skodvin Harmonien Musikere2016 95 Manuel Hofstatter

Manuel Hofstätter

Pauker, Slagverk

Manuel Hofstätter er slagverker og alternerende gruppeleder på pauker. Han ble født i Schlierbach, Østerrike i 1986 og begynte med slagverk- og pianoundervisning som seksåring. Fra 2004 til 2009 studerte han pauker og slagverk under Leonhard Schmidinger og marimba under Bogdan Bacanu ved Anton Bruckner Privatuniversität Linz i Østerrike.

Fra 2006 til 2009 arbeidet Manuel som paukist og slagverker i Bruckner Orchester Linz. Han mottok overstrømmende kritikker for sin solistopptreden i Werner Thärichens paukekonsert og, sammen med Leonhard Schmidinger, fremførte han den østerrikske premieren på Philipp Glass´ Concerto for Two Timpanists and Orchestra under ledelse av Dennis Russell Davies.

Manuel Hofstätter har vært medlem av Martin Grubingers slagverkensemble siden 2007, og sammen med dem har han blant annet opptrådt på festivalene i Schleswig–Holstein og Salzburg. I 2009 komponerte Manuel en slagverksolo til Gershwins Porgy & Bess fra en skisse i originalpartituret fra 1935. Som en følge av dette medvirket han på innspillingen av operaen sammen med Chamber Orchestra of Europe under ledelse av Nikolaus Harnoncourt.

I tillegg til jobben i Bergen Filharmoniske Orkester opptrer Manuel med orkestre som NDR Radiophilharmonie Hannover, Hamburger Philharmoniker, Chamber Orchestra of Europe, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen og Det Norske Kammerorkester, både som orkestermusiker og som solist.

Manuel er timelærer i pauker og slagverk ved Universitetet i Stavanger og Griegakademiet, Universitetet i Bergen.