Ny på konsert – hva kan du forvente?

Ny på konsert – hva kan du forvente?

Hjertelig velkommen til konsert i regi av Musikkselskapet Harmonien. Vi ønsker at alle skal finne seg til rette og få fine opplevelser på våre konserter. Dersom du lurer på noe, håper vi du finner nyttige svar her. Du kan også kontakte oss på marked@harmonien.no.

Konsertprogram
Vi lager program til alle våre faste konserter. Her finner du informasjon om dirigent, solist(er) og hvilke verk som spilles. Du finner også informasjon om hvor lenge hvert enkelt verk varer, samt når det er pause. Dersom vi har introduksjon/foredrag i forkant av konserten, vil det bli informert om i programmet. Konsertprogrammene er gratis og er tilgjengelig i Grieghallens foajé i forkant av konserten. Programmene kan også leses på vårt nettsted.

Hvor lenge varer konserten
Konsertens lengde vil variere noe fra konsert til konsert. Ofte vil en konsert vare ca. 2 timer. Dersom det blir ekstranumre, vil konserten vare lengre enn planlagt. Konsertpausen varer 20 minutter. Du finner opplysninger om varighet på nettsiden vår og i konsertprogrammet.

Adgang til salen – dørene lukkes
Kommer du for sent til konserten, vil du ikke slippe inn i salen før musikken som spilles har en naturlig pause. Det vil si etter et verk eller etter en sats. Dersom du må gå før konserten er ferdig, bruk dørene bak i salen. Om du lurer på noe vil vaktene hjelpe deg.

Under selve konserten
Våre konserter er akustiske. Det vil si at klangen ikke forsterkes. I praksis betyr det at lydnivået vil variere fra verk til verk, fra den svakeste hvisken til det voldsomme. I Griegsalen høres alle lyder veldig godt. Alt fra hosting til hvisking og knitring fra dropsposer høres. Derfor ber vi alle om å ta hensyn til hverandre – vær så stille som du kan. Om du likevel må hoste, og det kan skje alle, prøv å gjør det så forsiktig som mulig. Litt lyd tåler vi.

Når skal jeg klappe
Det er vanlig å klappe når et verk er ferdig. Dersom verket er delt i flere satser, kan det være vanskelig å vite når stykket er ferdig. Et tips er å følge med på hva dirigenten gjør. Når stykket er over, vil dirigenten holde armene langs siden, være tydelig avslappet og snu seg mot publikum for å ta i mot applaus.

Kleskode
Kom som du vil til våre konserter. Du trenger ikke pynte deg.

Servering
Mat og drikke kan forhåndsbestilles i Grieghallens nettbutikk. Maten og drikken vil da stå klar med ditt navn i foajeens 2. etasje. Du bestemmer selv om du ønsker å få varene før konserten eller i pausen. Du kan velge om du vil betale med kort eller Vipps. Forhåndsbestilling må være inne innen kl. 12.00 samme dag som arrangementet, og senest kl. 12.00 fredag for arrangementer i helgen.

Treffpunkt i foajeen
På alle våre faste konserter er vi tilstede i foajeen, 2. etasje. Her kan du kjøpe abonnement, orkesterets cder og få praktisk informasjon om du lurer på noe. Representanter fra orkesterets venneforening, Harmoniens Venner, vil også være der.

Garderobe
I foajeen er det ubetjent og gratis garderobe. Tøy henger på eget ansvar, men garderoben er overvåket av Grieghallens egne vakter. Garderobenummer står på billetten din.

Parkering
Du finner parkeringsplasser under Edvard Griegs Plass i Grieg Park P-hus. Innkjøring fra Lars Hillesgate og utkjøring i Strømgaten. Parkér for kr. 49,- mellom kl. 18.00 – 23.00. Husk å stemple billetten i automaten ved hovedinngangen. Åpningstider innkjøring kl. 06.00 – 24.00. Du finner også parkering i ByGarasjen ved Bergen Storsenter som er åpent og bemannet hele døgnet.

Jeg ønsker å ta med en gruppe på konsert
Om du vil ta med en gruppe på konsert og vurderer å gjøre noe mer ut av kvelden, for eksempel servering, ta kontakt med markedsavdelingen. Vi har egne gruppepriser.

Rullestolplasser
Grieghallen har 20 plasser på rad 6 (gulvnivå) ved inngang A og B til Griegsalen som er reservert for rullestolbrukere. Ved inngang A finnes også tilpasset toalett. Ledsagerbevis: Ved behov for bistand kan du kontakt en av vaktene i foajeen. Rullestolplass bestilles ved å kontakte Grieghallens billettkontor (55 21 61 50 eller e-post: post@revyogteater.no) eller orkesterets markedsavdeling. Der kan man også bestille billett til ledsager med ledsagerbevis. Ledsagerbevis utstedes av Bergen kommune.

Høreapparat
For hørselshemmede har Grieghallen et IR-basert anlegg som benyttes i Griegsalen. Mottaker kan lånes ved henvendelse til vaktene.

Fotografering og mobilbruk
Fotografering og lydopptak er ikke tillatt under konserter i regi av Musikkselskapet Harmonien.

Bergenphilive
Orkesteret har en egen gratis strømmetjeneste, Bergenphilive. Her vil utvalgte konserter sendes live. Her finnes også et omfattende musikkarkiv. Kanskje finner du musikken som spilles på konserten her.