Døgnåpen digital konsertsal

Døgnåpen digital konsertsal

Kjære publikum,

vi befinner oss i en spesiell situasjon som trolig ingen av oss har opplevd før. Mange er redde, for viruset, for jobben sin eller er generelt urolig for hva som skjer med samfunnet i slike tider.

Flere av dere kjenner til og bruker vår gratis strømmetjeneste Bergenphilive, men vi tar oss likevel den frihet å fortelle litt mer om tilbudet som er et godt alternativ til konsertene våre i Grieghallen. I skrivende stund er rundt 150 verk tilgjengelig, og variasjonen er stor - fra Johan Sebastian Bach til et rykende ferskt verk av Ørjan Matre.

Klikk på denne lenken for å utforske vårt digitale konserthus Bergenphilive.

Som det passer seg Griegs eget orkester, har vi mye flott musikk av nettopp han i vårt musikalske arkiv, ikke minst takket være musikkmaratonen Grieg-minutt-for-minutt i 2018. Vi tilbyr selvsagt de store klassikerne som a-mollkonserten og Peer Gynt, men også mindre kjente verk som Foran Sydens kloster og Scener fra Olav Trygvason.

Fra Mozarts rike produksjon byr vi på Fiolinkonsert nr. 5, hans Requiem og Store Messe. Beethoven presenteres med hans symfoni nr. 3 ''Eroica''. Liker du Brahms vil du finne flere av symfoniene samt ungarske danser og hans tyske requiem.

Peter Tsjaikovskij er populær, og tre av hans symfonier, nr. 4, 5 og 6 samt 1812-ouverturen er klare for å oppleves. Av andre russiske komponister foreslår vi Rakhmaninovs romantiske 2. klaverkonsert og Stravinskys Vårofferet og mer.

Du finner også andre storverk som Brittens Peter Grimes, Schönbergs Gurre-lieder, Bartoks Ridder Blåskjegg og Berlioz' Grand messe des Morts.

Strømmetjenesten er også tilgjengelig som egen app - Bergenphilive - som kan lastes gratis ned fra App Store og Google Play.

Vi håper vårt digitale konserttilbud faller i smak og at det kan berike hverdagen til dere alle i disse tider.

Klikk på denne lenken for å utforske vårt digitale konserthus Bergenphilive.