Bergen Filharmoniske Orkester på pallplass – TOPP TRE!

Bergen Filharmoniske Orkester på pallplass – TOPP TRE!

GRAMOPHONE ORCHESTRA OF THE YEAR 2020.

Den høythengende prisen ble delt ut i kveld under Gramophone Classical Music Awards’ online seremoni fra London. Gramophones Classical Music Awards er en av de mest prestisjetunge prisene innenfor den klassiske plateindustrien, og kan sammenliknes med Grammy Awards. Ti orkestre fra hele verden ble nominert til prisen. Vinnerorkesteret ble det legendariske Phildelphia Orchestra.Vi gratulerer!

Prisen er ifølge Gramophone en feiring av den klassiske musikken og av orkestre som har produsert viktige og betydningsfulle klassiske innspillinger i løpet av det siste året, som over tid tilbyr framføringer av høyeste kvalitet og som er både kreative og bevegende. Bergen Filharmoniske Orkester kom blant de tre beste!

«Nominasjonen og deretter kåringen til pallplass i konkurransen om Orchestra of the Year Award er i seg selv en seier for Bergen Filharmoniske Orkester, det er en fjær i hatten for kulturbyen Bergen og en milepel i norsk musikkliv. Nominasjonen er et resultat av mange års hardt arbeid og målrettet innsats fra hele organisasjonen Musikkselskapet Harmonien.

Med utgangspunkt i vår strategiske satsning på internasjonalisering i kombinasjon med et bevisst, åpent samspill med publikum og samfunnet rundt oss i Bergen og Vestland, har Norges eldste symfoniorkester og musikkinstitusjon inntatt en posisjon som ledende og fremoverlent; gjennom vår anerkjente strømmetjeneste "Bergenphilive", gjennom innspillinger av høykvalitets CD’er over lang tid, gjennom hyppige gjestespill til fremstående festivaler og konserthus i Europa, gjennom vårt omfattende formidlingsprogram og et bredt talentutviklingsprogram.

Fremfor alt er Bergen Filharmoniske Orkester kjennetegnet ved det høye kunstneriske nivå og de innovative konsertprogrammer som preger konsertsesongen hjemme i Bergen. Alle vi i Musikkselskapet Harmonien er stolte og glade for denne nominasjonen og flotte pallplassen», sier orkesterets direktør Bernt Bauge.

«I feel honoured on behalf of the Bergen Philharmonic Orchestra to have been shortlisted for this prestigious award; I already had immeasurable pride in the work of my wonderful musicians in the Bergen Philharmonic. They give their all in every session, concert or education project, and we have many more years of collaboration and development together», sjefdirigent Edward Gardner.

I løpet av 2019-2020 har Bergen Filharmoniske Orkester publisert åtte cder på Chandos, BIS og Simax, med musikk av Britten, Bartók, Brahms, Schönberg, Bruckner, Holst, Elgar, Hvoslef og Arnold.

De nominerte er; Freiburg Baroque Orchestra, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Bergen Philharmonic Orchestra, NHK Symphony Orchestra, Philadelphia Orchestra, Los Angeles Philharmonic Orchestra, Orchestre National de Lille, musicAeterna, BBC Symphony Orchestra og City of Birmingham Symphony Orchestra.

Bergen Filharmoniske Orkester 6. oktober 2020
Kommunikasjonssjef Henning Målsnes
91598392 / henning@harmonien.no