Julerosekveld med Herborg Kråkevik, Bergen Filharmoniske Orkester og gjester

Julerosekveld med Herborg Kråkevik, Bergen Filharmoniske Orkester og gjester

Grieghallen

Kjøp billett

lørdag 11. desember kl. 19.30

Legg til i kalender 2021-12-11 19:30:00 2021-12-11 22:30:00 Europe/Oslo Julerosekveld med Herborg Kråkevik, Bergen Filharmoniske Orkester og gjester Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

søndag 12. desember kl. 19.30

Legg til i kalender 2021-12-12 19:30:00 2021-12-12 22:30:00 Europe/Oslo Julerosekveld med Herborg Kråkevik, Bergen Filharmoniske Orkester og gjester Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Herborg Kråkevik legger ut på storslått Julerose-turné med orkester, Linda Eide, Vigdis Hjorth og Mathias Eick.

Herborg Kråkevik tar i år med seg musikken og suksesskonseptet Juleroser til noen utvalgte scener rundt om i landet. På turneen har hun med seg forfatteren Vigdis Hjorth, journalist og humorist Linda Eide og trompetvirtuos Mathias Eick.

I tillegg til ny og tradisjonell julemusikk, vil disse eminente formidlerne gi publikum fortellinger, dikt og humoristiske høydepunkt fra Juleroser-heftene. Det blir adventstemning, julelatter- og tristesser, klassiske julefortellinger og helt rykende ferske tekster om hverandre. Med seg har Herborg også Julerosekvintetten, pianist Helge Lilletvedt og hvert sted får de selskap av lokale barnekor. I Bergen kan publikum i tillegg glede seg til å oppleve dette sterke laget sammen med Bergen Filharmoniske Orkester.

De siste årene har juleheftet Juleroser med redaktør Herborg Kråkevik blitt en kjær del av julestemningen i mange hjem rundt om i landet. Julen 2020 kom albumet Juleroser med helt nye julesanger signert mellom andre Aurora Aksnes, Odd Nordstoga og Anne Grete Preus, innspilt av Herborg og Bergens Filharmoniske Orkester. På albumet medvirker også Bjørn Eidsvåg, Fargespill, Trygve Skaug, Marianne Pentha, AURORA og Mathias Eick.

I november 2021 kommer albumet «Barnas Juleroser» med julesanger og fortellinger som har stått på trykk i juleheftet med samme navn som Herborg også er redaktør for. På albumet opptrer Herborg sammen med Julerosekvintetten, Bolteløkka Jentekor, Bislett Guttekor og Kåre Conradi.

– Dette skal bli ei juleforestilling som snakkar til alle krinkar og krokar av julehjarte vårt! Jul er følsomme greier, og litt kunst gjer alltid godt, om det no er musikk, litteratur eller biletkunst. Eg håpar de vil koma og oppleva Juleroser frå scenen. Me skal gjera alt me kan for å underhalda og røra dykk og forhåpentlig gje alle litt fred i førjulsinnet, sier Herborg.

Konserten inngår ikke i konsertpakke.