Turneforspill

Turneforspill

Grieghallen

Kjøp billett

tirsdag 30. november kl. 13.00

Legg til i kalender 2021-11-30 13:00:00 2021-11-30 16:00:00 Europe/Oslo Turneforspill Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

En forsmak på programmet for orkesterets kommende turné til Paris og Barcelona. 

Under ledelse av Edward Gardner drar orkesteret på turné til Paris og Barcelona. Vårt trofaste publikum får denne ettermiddagen en forsmak på turneprogrammet som innledes med Ligetis Melodien, komponert i anledning femhundreårsjubileet for den tyske maleren Albrecht Dürer i 1971.

Richard Strauss’ utsøkte fire siste sanger er et bevegende mesterstykke og et rørende farvel fra en aldrende komponist. I 1946 bodde han i Sveits, og selv om han var svak, komponerte han fremdeles. Det var her han leste Joseph von Eichendorffs dikt «Im Abendrot», hvor et aldrende par mot slutten av sine liv beundrer solnedgangen sammen og spør om dette kanskje er døden. Diktet inspirerte Strauss til en syklus på fem sanger, hvorav fire ble fullført.

Lise Davidsen har dessverre måttet trekke seg fra den planlagte turneen med orkesteret i desember og dermed også konserten i Bergen 30. november. På grunn av den langvarige og utfordrende Covid-19-situasjonen, har det vist seg ikke å være mulig å planlegge en turne innenfor tidsrommet som opprinnelig var diskutert av Lise Davidsen og orkesteret. Vi gleder oss til nye prosjekter med Lise i kommende sesonger.

Vi er glade for at den svenske sopranen Malin Byström har takket ja til å bli med oss på turne og her i Grieghallen før vi reiser. Her kan du lese mer om Malin Byström.

Konserten avrundes med Tsjaikovskijs dramatiske og skjebnetunge fjerde symfoni, et av hans mest populære verk.

Konserten inngår ikke i konsertpakke.