Edward Gardner dirigerer BFUng

Edward Gardner dirigerer BFUng

Grieghallen

Konserten er flyttet fra 16. april. Alle som har billett til konserten er blitt kontaktet.

Kjøp billett

søndag 13. juni kl. 18.00

Legg til i kalender 2021-06-13 18:00:00 2021-06-13 21:00:00 Europe/Oslo Edward Gardner dirigerer BFUng Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Edward Gardner leder Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester i et ambisiøst program som tar oss fra Wagners sangerkonkurranse i Nürnberg, via Richard Strauss’ lyriske obokonsert til Sjostakovitsj’ mest spilte symfoni.

Konserten blir strømmet på Bergenphilive.no. Sendingen begynner søndag 13. juni kl. 17.55.

Med Wagners høytidelige og storslåtte ouverture til operaen Mestersangerne i Nürnberg, inviterer vi til konsert med BFUng. Vi befinner oss i 1500-tallets Nürnberg hvor mestersanger-lauget arrangerer sangerfest, slik tradisjonen tilsier.

Richard Strauss fikk sin inspirasjon til å skrive sin lyriske obokonsert fra en ung amerikansk etteretningsoffiser, John de Lancie, som i sitt sivile liv var oboist i Pittsburgh Orchestra. Han var del av de amerikanske styrkene som inntok Tyskland i 1945 og hadde mange samtaler om musikk og kultur med Strauss. På spørsmål fra de Lancie sa Strauss at han ikke hadde tenkt å skrive en obokonsert, men gjorde det likevel, noe de Lancie først oppdaget da han var tilbake i USA. På partituret sto det «Obokonsert – 1945 – foreslått av en amerikansk soldat». Bergen Filharmoniske Orkesters nye solooboist Sigurd Greve er solist.

Dmitri Sjostakovitsj levde i skyggen av Stalins undertrykkende regime som følte seg truet av kunstnerisk frihet og kreativitet. Det var derfor avgjørende for Sjostakovitsj at hans femte symfoni ble en suksess, både kunstnerisk og politisk. Symfonien slo an og er fremdeles et av hans mest spilte verk.