Historien om en soldat

Historien om en soldat

Universitetsaulaen i Bergen

Kjøp billett

onsdag 5. mai kl. 19.30

Legg til i kalender 2021-05-05 19:30:00 2021-05-05 22:30:00 Europe/Oslo Historien om en soldat Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Stravinskys musikalske byttehandel med djevelen.

Her kan du laste ned ukens konsertprogram
På grunn av koronasituasjonen kan konsertprogrammene endres på svært kort sikt, noe som bidrar til at trykte program ikke er praktisk slik situasjonen nå er. Vi håper på forståelse for dette.

Mens første verdenskrig herjet, skrev Igor Stravinsky det musikkdramatiske verket "Historien om en soldat". Teksten er av den sveitsiske forfatteren Charles-Ferdinand Ramuz, og er basert på et russisk folkeeventyr.

Stravinsky sa at verket, som er inspirert av både tango, vals og ragtime, skal leses, spilles og danses . Fortelleren (Kristoffer Sagmo Aalberg) leder oss gjennom historien der vi møter den desillusjonerte soldaten (Reny Marie Gaassand Folgerø) på vei hjem fra krigen i en slags limbo, og hun blir et lett bytte for djevelen (Kari Simonsen) som lover henne rikdom og jordisk gods i form av en bok med fasiten på økonomiens svingninger. I bytte får djevelen soldatens fiolin.

Danseren (Magnus Emaka Einang) representerer håpet, kjærligheten og den ikke-materielle vei. Vil den desillusjonerte soldaten kunne rettledes eller går djevelen seirende ut av historien?